Fem i pausen

Harald Jøstensen, Nordland

Diskusjonen rundt arbeidsprogrammet, trygd og andre saker på årets møte er fin, selv om det blir litt stykkevis og delt – og til tross for den store tause majoritet. Men sånn er det alltid på slike møter. For øvrig synes jeg ordføreren gjør en fin debut, men jeg ser at det er behov for tillitsmannsopplæring; også innenfor hovedstyret. De klusser det til når de argumenterer mot egne forslag.

Nå er dette et valgår, og da er møtene nesten nødvendigvis formelle. Det som har vært min kjepphest i mange år, er at de møtene som arrangeres mellom valgårene skal være mer uformelle verksteder, der kremen av NTFs tillitsvalgte diskuterer prinsipielle saker. Det vil jeg kalle en bedre ressursutnyttelse, men det synes jeg ikke vi helt har fått til.

Anne Grethe Beck Andersen, Sør-Trøndelag

Dette er et veldig bra representantskapsmøte. Det er høy kvalitet over innleggene, som er saklige, balanserte og uten unødig prating. Jeg synes det er mange dyktige unge representanter med. Dessuten fikk jeg gjennomslag for at vi fortsatt skal sende to representanter til forum for tillitsvalgte. Det gjør at vi får med flere unge, og det er viktig.

I år er alle enige med meg, til og med i det jeg ikke har sagt. I fjor var jeg alene i synet på pensjonistsaken, men nå har jeg fått støtte i at fjorårets vedtak var for drastisk. Så langt har jeg all grunn til å være svært fornøyd med årets møte, men jeg håper på ennå flere seire.

Anne Marte Frestad, Østfold

Det som er morsomt med å være på representantskapsmøte er først og fremst å få førstehånds kjennskap til saker, og å treffe tillitsvalgte fra hele landet. Dette er tredje gang jeg er med, og nå begynner jeg å forstå det meste av det som foregår. Men det er fortsatt noe som går langt over hodet på meg. Jeg merker at jeg får høy puls av å være på talerstolen. Men denne gangen gikk det vår vei, og det føles godt når en bidrar til å få gjennomslag.

Kjetil Tednes, Vest-Agder

Det er spennende å være her. Jeg har litt erfaring fra tre landsting på 80-tallet, da OTE ble opprettet. Men dette er større og mer formelt enn jeg kan huske det. Det formelle setter preg på diskusjonene. Men ordføreren ivaretar muligheten til spontane innspill ved å åpne for replikker.

Jeg synes det var synd at Kari Odland trakk seg. Det hele gikk så fort, og uten at hun ble erstattet av en annen fra privat praksis. Dermed fikk hovedstyret tung offentlig overvekt.

Ulla M. Paulson, Buskerud

Jeg har vært på representantskapsmøte to ganger før. Dette møtet er interessant og bra. Sånn som det pleier. Jeg liker å følge med og få med meg det som skjer i foreningen. Den sosiale delen og det å møte folk fra andre foreninger er ikke minst viktig.

Tekst:
Ellen BeateDyvi 
Foto:
GudrunSangnes